CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului întreprinde o vizită în zona de nord a țării

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită în zona de nord a țării, în orașul Bălți, unde va avea loc ședința zonală cu conducătorii Comisiilor pentru Situații Excepționale din mai multe raioane.

Inițial, Igor Dodon a desfășurat o ședință în incinta Primăriei la care au participat reprezentanții administrației locale și deputații în Parlamentul Republicii Moldova care reprezintă mun. Bălți: Alexandru Usatîi, Alexandr Nesterovschi și Vladimir Vitiuc.

Oficialii au discutat diverse subiecte cu privire la situația actuală din municipiul Bălți.

Ținînd cont de starea dezastruoasă a drumurilor din municipiul Bălți, care este al doilea oraș ca număr de populație din țară, după orașul Chișinău, șeful statului a venit cu inițiativa, și s-a adresat guvernului, ca la modificarea bugetului care va avea loc peste cîteva zile, să fie alocate suplimentar 25 milioane de lei pentru reparația drumurilor din mun. Bălți, sau de 10 ori mai mult decît a fost prevăzut inițial în Bugetul de Stat (acum e prevăzut 2,1 mln lei), iar împreună cu mijloacele Fondului Rutier din bugetul de stat în acest an vor fi alocate pentru reparația drumului peste 40 mln lei. Așa volume de investiții din bugetul de stat pentru drumurile din Bălți sunt în premieră pentru ultimii 10 ani.

Președintele țării în curînd va iniția cîteva proiecte sociale și economice importante pentru capitala de nord a țării. Șeful statului a dat asigurări că va acorda și în continuare o atenție sporită municipiului Bălți și locuitorilor acestuia.