CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului avut o întrevedere cu trei importatori de produse petroliere din Republica Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu liderii celor mai mari trei importatori de produse petroliere din Republica Moldova, care controlează împreună aproximativ 70-80% din piața de combustibil din țară.

Părțile au discutat subiecte legate de activitatea acestor companii, problemele existente la stabilirea prețurilor pentru produsele petroliere, inclusiv determinarea mărimii accizelor la benzină și motorină.

O atenție deosebită a fost acordată producătorilor noștri agricoli și lucrărilor agricole de primăvară care vor începe curînd, cînd volumul achizițiilor de combustibil pe piața internă crește semnificativ. În acest context, Igor Dodon a solicitat interlocutorilor să ia în considerare importanța campaniei de însămînțare și, dacă este posibil, să ofere fermierilor reduceri.

La solicitarea șefului statului, reprezentanții companiilor de combustibil și-au exprimat disponibilitatea de a reduce prețurile de achiziție cu 7-8% (sau aproximativ 1,20 - 1,40 lei pe litru).

Președintele țării le-a exprimat recunoștință pentru disponibilitatea de a oferi asistența necesară agricultorilor noștri.