CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a vizitat satul Cișmichioi

În continuarea vizitei de lucru pe care Președintele Republicii Moldova o întreprinde în Autonomia Găgăuză, Igor Dodon, împreună cu bașcanul Irina Vlah, a mers în satul Cișmichioi, unde, inițial, a vizitat grădinița din localitate, construită la indicația și cu susținerea Președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov.

„Sînt bucuros să remarc că datorită ajutorului necondiționat al prietenilor noștri de peste hotare, micuții din acest sat cresc în condiții confortabile, iar administrația și angajații nu-și mai fac griji în privința problemelor cotidiene, ci se pot axa asupra procesului educațional”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului i-a dorit colectivului acestei instituții preșcolare sănătate și succes, iar discipolilor acestora – o copilărie fericită. Din numele Fundației de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”, Igor Dodon le-a donat mai multe jucării.

În continuare, Președintele țării a vizitat biserica din localitate, aflată în construcție, unde i-a felicitat pe enoriași cu ocazia sărbătorii Acoperămîntul Maicii Domnului și, împreună cu ei, s-a rugat pentru sănătatea tuturor concetățenilor noștri, pentru pace și prosperarea Moldovei. Șeful statului a menționat că va acorda sprijin pentru finalizarea lucrărilor de construcție a bisericii.

De asemenea, în sala arhiplină a Casei de Cultură a satului, Igor Dodon a avut o discuție cu locuitorii care i-au relatat despre problemele cu care se confruntă și le-a ascultat doleanțele. Șeful statului i-a felicitat pe localnici cu prilejul sărbătorii religioase și i-a asigurat de faptul că Administrația Președintelui continuă să acorde o atenție sporită dezvoltării regiunilor din Republica Moldova.