CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a vizitat orașul Costești din raionul Rîșcani

În timpul deplasării în raionul Rîșcani, Președintele Moldovei, Igor Dodon, a vizitat orașul Costești de pe malul rîului Prut.

Inițial, șeful statului a vizitat liceul teoretic „Silvian Lucaci”, a discutat cu administrația instituției și cu reprezentanții autorităților publice locale, a ascultat doleanțele lor și le-a promis că problemele enunțate vor fi soluționate. În special, necesită reparație unul dintre blocurile liceului.

Președintele țării a fost plăcut surprins de starea bună a sediului principal al liceului în care învață peste 300 de elevi, deși instituția are capacitatea de 1100 de copii. Datorită proiectului finanțat de Banca Mondială, sălile de studii sunt dotate cu mobilier nou și cu toate utilajele necesare pentru procesul de învățămînt. De asemenea, în instituție este o sală de sport spațioasă și inventar sportiv divers pentru mai multe genuri de sport.

Igor Dodon a adresat mulțumiri pedagogilor pentru munca sîrguincioasă depusă întru educarea generației tinere și i-a asigurat de faptul că, conducerea Republicii Moldova va acorda și în continuare atenție dezvoltării sistemului educațional și instituțiilor de învățămînt din țară.