CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a desfășurat o ședință de lucru cu prim-ministru

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a desfășurat o ședință de lucru cu prim-ministru, Ion Chicu, în cadrul căreia au făcut un schimb de opinii privind situația din țară la începutul anului 2020 și planurile pentru următoarele luni.

În special oficialii au abordat subiectul repartizării, începînd cu data de 2 ianuarie, a ajutorului social și a compensațiilor unice în valoare de 700 de lei, pensionarilor și persoanelor social-vulnerabile.

De asemenea, părțile au discutat despre lansarea licitațiilor pentru reparația a peste 300 km de drum, lucrări care urmează să înceapă în primăvară.

Igor Dodon a menționat faptul că un subiect aparte ce urmează a fi lansat în următoarele săptămîni se referă la mai multe acțiuni și inițiative prezidențiale menite să îmbunătățească calitatea vieții populației din mediul rural.

De asemenea, interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la principalele reforme ce urmează a fi promovate, în special reforma justiției, proiectul căreia va fi expus în curînd pentru discuții și transmis pentru expertiză partenerilor de dezvoltare, inclusiv experților Comisiei de la Veneția.