CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a conferit „Ordinul Republicii” la doi veterani din raionul Ștefan Vodă

În cadrul vizitei de lucru în raionul Ștefan Vodă, Președintele țării, Igor Dodon, a depus flori la Monumentele eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei din satele Purcari și Brezoaia. De asemenea, șeful statului a mers în vizită la doi veterani pentru a-i felicita cu ocazia Zilei Victoriei, marcate recent.

Stețenco Constantin din satul Purcari a ajuns la onorabila vîrstă de 94 de ani. În 1944 a fost chemat pe front în rîndurile Armatei Roșii. A participat în luptele pentru eliberarea Poloniei, Austriei, Ungariei, Cehoslovaciei și a ajuns pînă la Berlin. Pe parcursul perioadei sovietice și după a fost decorat cu diverse distincții.

Ulterior, Igor Dodon a mers la Pavlicenco Serghei din localitatea Olănești, născut în 1925. A luptat pe teritoriul Germaniei, fapt pentru care a fost decorat cu mai multe odine și medalii. După război a muncit în colhozul din sat.

Președintele i-a felicitat călduros pe ambii veterani și le-a dorit multă sănătate și un cer senin deasupra capului. Totodată, în semn de preţuire a bărbăţiei, curajului şi spiritului de sacrificiu manifestate pe cîmpul de luptă, Igor Dodon le-a conferit cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”.