CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere de lucru cu primarul Chișinăului

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Părțile au abordat mai multe subiecte de actualitate. În special, Igor Dodon a solicitat informația despre măsurile de prevenire și combatere a răspîndirii coronavirusului în capitală, unde populația este de aproape un milion de locuitori, iar riscul de contaminare este mult mai mare decît în alte localități rurale.

Ion Ceban, a dat asigurări că autoritățile întreprind toate măsurile necesare de a preveni infectările în masă cu Covid-19. Potrivit lui, sunt realizate lucrări de dezinfectare a parcurilor, a terenurilor de joacă, în curțile blocurilor, a încăperilor sanitare, dar și ușilor și scărilor clădirilor. Sînt închise localurile publice. Oamenii sînt îndemnați să stea acasă.

Comisia situațiilor excepționale din cadrul primăriei monitorizează strict situația și vine cu recomandările de rigoare în toate domeniile de activitate ale municipalității.

Primăria a deschis și un cont bancar pentru agenții economici și doritorii care vor să contribuie prin donare de finanțe pentru spitale, dar și cetățenii simpli.

Șeful statului a apreciat pașii întreprinși de aparatul primăriei și i-a mulțumit edilului pentru promptitudinea și corectitudinea cu care gestionează această situație complicată pentru noi toți. Igor Dodon a subliniat că fiecare locuitor al capitalei trebuie să înțeleagă că aceste măsuri sînt îndreptate spre depășirea crizei cu care ne confruntăm și de responsabilitatea fiecăruia depinde cît de rapid aceste acțiuni își vor avea efectul.

Totodată, ținînd cont de situația dificilă în care s-au pomenit locuitorii urbei, Președintele a solicitat examinarea unor posibilități suplimentare de susținere a chișinăuienilor.