CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării s-a întîlnit cu Președintele Comisiei Europene

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, aflat în vizită oficială la Bruxelles, a avut o întrevedere cu Jean-Claude Junker, Președintele Comisiei Europene.

În cadrul discuțiilor cu oficialul European, Igor Dodon a mulțumit în numele poporului Republicii Moldova pentru asistența acordată de Uniunea Europeană țării noastre în ultimii ani, în special pentru cea financiară, implementarea proiectelor de investiiții în infrastructură, liberalizarea regimului de vize.

Totodată, Președintele țării a accentuat că această asistență masivă, poate cu excepția regimului liberalizat de vize, nu a fost simțită de cetățenii simpli din Republica Moldova, în primul rînd, din cauza guvernărilor corupte care s-au perindat ani la rînd în țară, acoperindu-se cu denumirea de pro-europeni. Șeful statului a subliniat că lupta cu corupția, reformele reale în domeniul procuraturii, independenței justiției și mass-mediei, ar fi cele mai prioritare acțiuni la care ar trebui să fie atrasă atenția atît în țară, cît și din exterior.

De asemenea, Președintele a discutat cu Jean-Claude Junker despre necesitatea restabilirii, în regim de urgență, a relațiilor cu Federația Rusă, în special pe dimensiunea comerțului. ”Discuțiile în format- Republica Moldova, Rusia, UE - ar fi o posibilitate și un mecanism de revenire la normalitate în aceste relații și de scoatere a blocajelor existente”, a specificat Igor Dodon.