CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării întreprinde o vizită de lucru în două raioane din nordul Moldovei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă vizitele de lucru în țară. Astăzi a decis să meargă în două raioane din nordul Moldovei – Briceni și Edineț.

Potrivit agendei, șeful statului va avea întrevederi cu autoritățile locale și cu agenți economici, se va familiariza cu situația din spitale și va vizita veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Igor Dodon împreună cu Vitalie Lupașco, președintele raionului Briceni, și Vitalie Gorodinschi, primarul orașului, au discutat problemele social-economice din regiune, inclusiv cele legate de reabilitarea drumurilor, susținerea agriculturii. Președintele țării a dat asigurări că autoritățile centrale acordă o atenție sporită dezvoltării multilaterale a raioanelor.

În continuare, oficialii au mers la spitalul raional, unde s-au documentat cu situația epidemiologică. În instituția respectivă, cu o capacitate de 170 de paturi, la momentul de față se tratează patru persoane infectate cu coronavirus. În raionul Briceni, numărul total al celor infectați cu coronavirus este de 18 persoane, doi pacienți au decedat.

Președintele Moldovei a adresat mulțumiri personalului spitalului pentru eforturile enorme pe care le depun în combaterea răspîndirii virusului de tip nou și i-a informat despre decizia conducerii țării de a dubla salariile tuturor lucrătorilor medicali, precum și despre decretul pe care l-a semnat recent, prin care anul 2020 este declarat Anul Lucrătorului Medical. Igor Dodon a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de lucrători medicali.