CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere cu ÎPS Vladimir, mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 1 septembrie, a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu ÎPS Vladimir, mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove.

În cadrul întrevederii, șeful statului a subliniat rolul bisericii în menținerea în societate a unui climat de liniște și înțelegere, important pentru dezvoltarea spirituală și materială a țării noastre.

Președintele Timofti a spus că în prezent există o colaborare corectă și eficientă între biserică și stat, din care rezultă beneficii pentru toți cetățenii.

În același timp, Nicolae Timofti a vorbit despre încercările unor înalți ierarhi de a folosi în discursurile lor publice mesaje politice și a amintit în context despre importanța respectării de către aceștia a legilor țării și a voinței populare.

La rândul său, ÎPS Vladimir a dat asigurări că activitatea clerului va decurge în continuare în spiritul moralei creștine de împăciuire și concordie. Totodată, ÎPS Vladimir a arătat că biserica va descuraja încercările unor reprezentanți ai săi de a învrăjbi populația prin apeluri cu substrat politic.

Nicolae Timofti și ÎPS Vladimir au discutat, de asemenea, despre o serie de proiecte sociale și de educație, și au convenit asupra necesității unor consultări, pe viitor, pe marginea unor teme de interes comun pentru comunitățile religioase și laice.