CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a participat la Adunarea solemnă consacrată celei de-a 25-a aniversări a adoptării Constituției

Astăzi, Președintele Igor Dodon a participat la Adunarea solemnă consacrată celei de-a 25-a aniversări a adoptării Constituției Republicii Moldova. În Palatul Republicii au fost prezenți foștii Președinți ai țării, actualii și foștii deputați, inclusiv cei care au votat pentru Legea Supremă la 29 iulie 1994, membri ai Guvernului, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, ai corpului diplomatic și ai societății civile, oameni de știință și cultură, etc.

În cadrul discursului, Igor Dodon a reiterat că datorită eforturilor comune ale Președinției, noului Parlament și Guvern și bazându-se pe sprijinul populației și a partenerilor externi, la începutul lunii iunie am reușit să trecem pașnic o perioadă foarte dureroasă cu însemne vădite de uzurpare a puterii, cînd oligarhia a încercat să anuleze de facto și de jure voința poporului exprimată la scrutinul parlamentar din 24 februarie.

Totodată, șeful statului a subliniat că cetățenii noștri au simțit, în acele clipe grele, sprijinul unanim al partenerilor și prietenilor Moldovei, iar noi ne-am convins cu toții, că valorile democratice sunt împărtășite plenar și dezinteresat, că raționamentele geopolitice sunt secundare cînd democrația este în pericol.

Președintele țării însă consideră că nu ar fi corect să declare că în toți acești 25 de ani de la adoptarea Constituției țara a cunoscut doar momente grele. În context, Igor Dodon a subliniat că în pofida dificultăților, Republica Moldova s-a afirmat ca un stat independent pe arena internațională. "În baza principiilor fundamentale consfințite în Constituție a fost dezvoltat un cadru legislativ amplu, care, pînă în prezent, reglementează viața social-politică a țării", a specificat șeful statului.

Textul integral al discursului Președintelui Republicii Moldova îl puteți accesa pe linkul de mai jos:


http://www.presedinte.md/rom/discursuri/d-i-s-c-u-r-s-u-l-domnului-igor-dodon-presedintele-republicii-moldova-cu-prilejul-aniversarii-a-xxv-a-a-adoptarii-constitutiei-republicii-moldova