CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu candidatul la funcția de Procuror General interimar

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu candidatul la funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova, propus de legislativ, dl Dumitru Robu.

Părțile au discutat despre situația dificilă din domeniu și sarcina Procurorului General interimar de a asigura activitatea instituției în conformitate cu standardele democratice și așteptările cetățenilor.

În cadrul dialogului, șeful statului și-a exprimat speranța că Procurorul General interimar va respecta cu strictețe legile și Constituția țării, va restabili buna imagine a instituției, asigurînd investigarea infracțiunilor, comise de fosta guvernare.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat că societatea este în așteptarea unor anchete veritabile:
- cu privire la investigarea fraudei bancare,
- uzurparea puterii în stat din luna iunie curent,
- a schemelor infracționale create în diverse domenii ale economiei țării, etc.

Totodată, Președintele țării și-a exprimat speranța că dl Robu va fi în stare să asigure tragerea la răspundere a tuturor celor care au furat din banii publici, precum și va contribui la implementarea conformă a reformei procuraturii.

Astfel, Igor Dodon a decis că va semna decretul privind numirea domnului Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova.