CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în țara noastră

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în țara noastră, E. S. James D. Pettit. 

În cursul dialogului, părțile au discutat despre situația curentă din politica internă și externă a țării, despre relațiile bilaterale moldo-americane.

Ambasadorul și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care, potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat și va afecta climatul de afaceri din țara noastră. 

Totodată, în cadrul discuțiilor despre transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA, șeful statului a menționat că nu poate promulga o astfel de lege care nu este acceptată de societate. Președintele i-a propus diplomatului ca examinarea acestui subiect să fie reluată după alegerile parlamentare pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți. Igor Dodon a lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii sa fie amenajat un parc sau edificat un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii municipiului Chișinău, dar și de întreg poporul Republicii Moldova.

De asemenea, șeful statului și-a exprimat disponibilitatea pentru aprofundarea dialogului în interesul cetățenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat. 

Președintele Igor Dodon a reiterat faptul că Republica Moldova trebuie să aibă un dialog continuu atît cu Estul, cît și cu Vestul, să dezvolte relații de prietenie, comerciale, bilaterale și multilaterale în interesul țării noastre.