CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a participat la ceremonia de deschidere a noului an școlar la Liceul „Spiru Haret” din capitală

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi, 1 septembrie a.c., la ceremonia de deschidere a noului an școlar la Liceul „Spiru Haret” din capitală.

Șeful statului le-a urat elevilor și pedagogilor realizări remarcabile în procesul de învățământ, exprimându-și convingerea că tânăra generație va contribui, în mod decisiv, la realizarea obiectivului de modernizare a societății.

 „Autoritățile statului întreprind acțiunile necesare ca sistemul de învățământ să fie unul performant, adaptat realităților și provocărilor lumii contemporane”, a subliniat Nicolae Timofti.

Președintele a apreciat gradul înalt de pregătire a cadrelor didactice și a adus omagii pedagogilor liceului, care au contribuit la educația unuia dintre feciorii săi, absolvent al acestei instituții de învățământ.

La manifestația dedicată primului clopoțel au participat ministrul Tineretului și Sportului, Octavian Bodișteanu, șeful Direcției Educație, Tineret și Sport  din capitală,  Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, și consilierul prezidențial în domeniul culturii, învățământului și științei, Mihail Șleahtițchi.