CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Tatiana Valovaia, membru al colegiului pe principalele direcții integraționiste și macroeconomie din cadrul Comisiei Economice Eurasiatice

Președintele Moldovei a avut o întrevedere cu Tatiana Valovaia, membru al colegiului (ministru) pe principalele direcții integraționiste și macroeconomie din cadrul Comisiei Economice Eurasiatice, care se află în ţara noastră pentru a participa la lucrările celei de-a doua şedinţe a grupului de lucru mixt pentru cooperare între Comisia Economică Eurasiatică şi Republica Moldova.

Șeful statului a salutat vizita oficalului în Republica Moldova, menționînd că raporturile de cooperare eficientă vor continua, așa cum a fost planificat anterior.

Președintele a subliniat că în aprilie, 2018, se va împlini un an de la semnarea Memorandumului de colaborare dintre Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică (UEA), exprimîndu-și speranţa că în anul viitor, Moldova va obține statutul de stat-observator în cadru Uniunii Economice Eurasiatice. Igor Dodon a mulţumit Comisiei Economice Eurasiatice pentru sprijinul acordat Moldovei în acest proces.

În context, șeful statului a informat-o pe Tatiana Valovaia că, în luna iunie 2018, cînd se vor împlini patru ani de la semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, este preconizată organizarea unei conferinţe internaţionale de amploare, în cadrul căreia va fi prezentată o analiză detaliată a rezultatelor şi perspectivelor colaborării cu UE, precum şi informaţii cu privire la direcţiile şi potenţialul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică.