CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a prezidat prima ședință a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei provocate de virusul COVID-19

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, însoțit de Prim-ministrul Ion Chicu a efectuat o vizită la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

La ședință au participat membrii Guvernului și conducătorii unui șir de departamente implicate direct în diverse acțiuni de prevenire a răspîndirii virusului și de identificare a persoanelor deja infectate.

Oficialii au discutat despre situația curentă din țară, au examinat în detaliu cele patru scenarii, care au fost făcute publice astăzi și conform cărora ar putea evolua evenimentele în continuare. În special, părțile au examinat posibilitățile sistemului medical de internare și tratare a tuturor pacienților în caz de creștere a numărului de persoane contaminate. De asemenea, s-a constatat că situația este sub controlul autorităților.

Totodată, interlocutorii au decis ca ședințele operative ale Centrului unic de comandă să fie organizate de două ori pe zi, dimineața și seara, sub conducerea Președintelui sau a Premierului, iar ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu va informa publicul în fiecare dimineață despre situația cu privire la coronavirus.