CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a vizitat Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din orașul Leova

În cadrul vizitei în teritoriu, Preşedintele Republicii Moldova a mers la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din orașul Leova.

Instituția de învățământ este frecventată de 676 de elevi care sunt instruiți de 48 de cadre didactice. Liceul dispune de un complex sportiv, care include un teren de fotbal, baschet, volei și un teren de gimnastică care a fost renovat recent.

Liceul ,,Mihai Eminescu” este inclus din anul 2017 în proiectul pilot ,,Clasa Viitorului”, care este implementat în instituţiile educaţionale din Moldova și aduce un nou concept în pedagogie, oferind un spațiu de învățare deschis, cu mobilă flexibilă și echipamente digitale moderne, prin utilizarea tehnologiilor digitale, ce favorizează procesul de învățare centrat pe elev.

Preşedintele ţării a discutat cu colectivul de pedagogi și le-a mulțumit pentru munca lor zilnică. În context, Igor Dodon i-a informat despre inițiativa pe care a lansat-o recent de a dubla salariile profesorilor în anul viitor. De asemenea, şeful statului a comunicat cu copiii, a făcut mai multe fotografii.