CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a prezidat o ședință cu privire la construcția sediului pentru Teatrul „De pe strada Trandafirilor”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat o ședință de lucru cu privire la construcția sediului pentru Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „De pe strada Trandafirilor”, care poartă numele lui Iurie Harmelin, fondator, conducător artistic şi regizorul principal al teatrului. La ședință, care a avut loc la solicitarea domnului Harmelin, au mai participat - Corneliu Popovici, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, consilieri prezidențiali, reprezentanți ai administrației Teatrului și ai companiei de construcții.

Părțile au discutat chestiuni organizatorice și tehnice legate de finanțarea și construcția propriu-zisă a clădirii. În cadrul întrevederii, s-a menționat că anterior, partea rusă a declarat despre disponibilitatea de a acorda mijloace financiare în aceste scopuri.

Șeful statului a subliniat faptul că reparația acestui Teatru, atît de îndrăgit de oameni, reprezintă nu doar o chestiune de susținere a culturii din țara noastră, dar și de consolidare a legăturilor umanitare ale Republicii Moldova cu partenerul nostru strategic, Federația Rusă.