CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a prezentat efectivelor a două ministere pe noii miniștri

Președintele țării, Igor Dodon, împreună cu Prim-ministru, Ion Chicu, au mers la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, pentru a-l prezenta efectivului instituției pe noul ministru, Oleg Țulea.

Igor Dodon i-a adresat mulțumiri fostului ministru, Aureliu Ciocoi, pentru activitatea desfășurată. Totodată, șeful statului l-a felicitat pe noul ministru cu ocazia numirii în această funcție responsabilă dorindu-i succese într-o perioadă atît de dificilă pentru țară și pentru întreaga lume.

De asemenea, Președintele a reiterat poziția conducerii de vîrf a țării cu privire la numirea în funcția de ambasador doar a diplomațiilor profesioniști, care au activat mai mulți ani în acest sistem.

Apoi, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, Igor Dodon a mers la Ministerul Apărării, unde l-a prezentat ofițerilor superiori ai Armatei Naționale pe noul conducător al instituției, Alexandru Pînzari. Șeful statului a menționat că domnul Pînzari are o experiență bogată în structurile de forță, din care considerent cu siguranța că va face față sarcinilor stabilite.

Președintele Republicii Moldova a exprimat sinceră recunoștință fostului ministru – generalul de brigadă, Victor Gaiciuc, căruia i-a acordat astăzi titlul de general de divizie, în semn de merite deosebite față de Armata Națională. De asemenea, șeful adjunct al Statului Major al Armatei Naționale, colonelul Mihail Bucliș a primit gradul de general de brigadă.

Totodată, Igor Dodon a subliniat faptul că generalul Gaiciuc a fost numit în calitate de consilier prezidențial în domeniul apărării şi securităţii naţionale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate, fapt care presupune o strînsă colaborare cu noul ministru al Apărării. În legătură cu aceasta, șeful statului l-a îndemnat pe Victor Gaiciuc să-i acorde sprijin lui Alexandru Pînzari în procesul de administrare a instituției militare.