CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a înmînat Ordinul Republicii unui antrenor emerit la box și unui veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei

La Briceni, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Petru Caduc, fost antrenor principal al selecționatei naţionale de box. În semn de înaltă apreciere a meritelor sale în dezvoltarea sportului, șeful statului i-a înmînat distincția supremă a țării – Ordinul Republicii.

De aceeași distincție s-a învrednicit astăzi și Ilarion Rojnița, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Domnul Rojnița s-a născut în anul 1926, iar în 1944 a plecat pe front. A ajuns pînă la Berlin și a rămas acolo să îndeplinească serviciul militar pînă în anul 1950.

A fost decorat cu medaliile „Pentru Merite Militare”, „Pentru Vitejie”, „Pentru eliberarea orașului Praga”, „Pentru capturarea Berlinului” și „Pentru victoria asupra Germaniei”. Igor Dodon i-a adresat veteranului felicitări cu ocazia celor 75 de ani de la Marea Victorie. Președintele i-a dorit sănătate și bucurii alături de cei dragi.