CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a convocat o ședință cu conducerea țării, prima din acest an

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a convocat ședința tradițională săptămînală, prima în anul 2020, cu participarea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi și a Primului Ministru, Ion Chicu.

Șeful statului a felicitat cetățenii cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, reiterînd intenția guvernării actuale de a acorda o atenție deosebită dezvoltării și promovării culturii noastre, inclusiv prin sporirea protecției sociale a angajaților din domeniu.

Igor Dodon a anunțat că în cadrul ședinței s-au discutat mai multe subiecte de importanță majoră, cum ar fi implementarea proiectelor de infrastructură și a programelor sociale, lansate la finele anului 2019.

Printre cele mai importante subiecte abordate astăzi de către conducerea de vîrf a țării a fost inițiativa restabilirii mecanismului de monitorizare săptămînală a prețurilor, în primul rînd, la produsele de prima necesitate. În acest sens, Igor Dodon a solicitat Guvernului Republicii Moldova să întreprindă acțiuni pentru a relansa procesul respectiv.

De asemenea, oficialii au lansat astăzi și cîteva proiecte noi, inițiative prezidențiale pentru o viață mai bună în localități:
- programe naționale de aprovizionare cu apă,
- iluminarea satelor,
- salubrizarea și lichidarea gunoiștilor în zona rurală,
- finalizarea gazificării localităților.

Pe finalul întrevederii, părțile au discutat agendele de acțiuni pentru anul 2020 a instituției prezidențiale, Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova.