CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de tineri

Astăzi Igor Dodon a conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova elevilor care au obținut medalii la Olimpiadele Internaționale de Matematică și Chimie 2019, precum și unui grup de gimnaste și antrenoare pentru performanțele obținute în cadrul unor concursuri internaționale.

Elevii care s-au învrednicit de diplome din partea Președintelui Republicii Moldova sunt:
Alexandru Lopotenco - medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Matematică, (Bath, Marea Britanie);
Victor Baerle - medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională de Chimie, (Paris, Franța);
Victor Crasco - medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională de Chimie, (Paris, Franța);
Alexandru Rudi - medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională de Matematică, (Bath, Marea Britanie).

Totodată, în semn de apreciere a meritelor în domeniul culturii fizice și sportului, pentru talentul și dăruirea puse în slujba sportului național, Igor Dodon a conferit Diploma de Onoare unor antrenoare și gimnaste din cadrul Clubului Sportiv de Gimnastică Estetică în Grup „AGG Gloria” din municipiul Chișinău.

Șeful statului a adresat sincere felicitări premianților dorindu-le succese în continuare, spirit competitiv și performanțe remarcabile. Totodată, Președintele a mulțumit tuturor pentru efortul și abnegația depuse zilnic, menționînd faptul că va susține și în continuare pe cei care ne duc faima țării în întreaga lume, indiferent de domeniul pe care îl reprezintă. La final, Igor Dodon a spus că este mîndru de faptul că exponenții tinerei generații sunt talentați și perseverenți. ”Ei sunt viitorul Republicii Moldova”, a subliniat șeful statului.