CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu locuitorii raionului Rîșcani

În continuarea vizitei de lucru în raionul Rîșcani, Președintele țării, Igor Dodon, a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și la monumentul ridicat în memoria celor căzuți în acțiunile militare pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Moldovei, în războiul din Afganistan și a participanților la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl.

În continuare, în sala arhiplină a Casei de Cultură din orașul Rîșcani, șeful statului a avut o întrevedere cu locuitorii orașului și ai raionului cu care a discutat problemele existente în regiune. Oamenii au adresat multiple întrebări, dar în special acestea au vizat domeniul protecției sociale, sănătate, reparația drumurilor ș.a. Igor Dodon i-a asigurat că problemele enunțate vor fi studiate minuțios și identificate soluții pentru fiecare din ele.

Președintele a subliniat că, conducerea de vîrf a Republicii Moldova va continua, în strînsă coordonare cu autoritățile locale, să implementeze proiectele sociale și cele de infrastructură care au fost anunțate pe întreg teritoriul țării noastre. Igor Dodon a remarcat că astăzi, prioritatea numărul unu este creșterea nivelului de trai al oamenilor și asigurarea unei dezvoltări economice durabile.

Șeful statului a felicitat cu o deosebită plăcere trei familii cu mulți copii și patru cupluri longevive. Dumnealui le-a dorit tuturor multă sănătate, mulți ani și bunăstare. De asemenea, Igor Dodon i-a înmînat lui Alexandru Gavriliuc, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, distincția supremă de stat - Ordinul Republicii. Din numele tuturor, Președintele i-a adresat mulțumiri pentru cerul pașnic de-asupra noastră și i-a îndemnat pe toți să păstreze memoria despre faptele eroice ale strămoșilor noștri.