CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Cuplul prezidențial a oferit 30 de costume populare pentru conaționalii noștri din Italia și Federația Rusă

Pentru a răspunde numeroaselor solicitări primite din partea moldovenilor de peste hotare, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon de comun acord cu Prima Doamnă a țării, au decis să ofere 30 de costume populare pentru cetățenii noștri.

Astfel, costumele au fost repartizate în felul următor: zece – în Republica Italiană, la Ambasada Republicii Moldova de la Roma, iar douăzeci – în Federația Rusă (zece la Ambasada Republicii Moldova de la Moscova, celelalte – în orașul Surgut).

Cuplul prezidențial și-a exprimat convingerea că aceste costume vor fi utile conaționalilor noștri, cu atât mai mult acum, în preajma sărbătorilor de iarnă.

”Țin să exprim întreaga noastră apreciere tuturor moldovenilor aflați departe de casă pentru modul în care promovează valorile autentice naționale, prin activitățile culturale pe care le organizați, dar și prin implicarea în viața socială a țării de adopție. Or, tradițiile, datinile, portul popular sunt elemente care fac o națiune nemuritoare”, a subliniat Igor Dodon.

Menționăm că pentru a închiria gratis aceste costume, doritorii pot contacta reprezentanțele diplomatice ale țării noastre de la Moscova sau de la Roma.