CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Copiii care au beneficiat de implanturi cohlear în anul 2017 l-au colindat pe Președintele țării

Astăzi, zece copii care la finele anului 2017 au beneficiat de implanturi cohlear, grație Fundației de Binefacere „Din Suflet”, au venit să colinde la Președinție. Copiii au fost însoțiți de părinți și reprezentanții Asociației persoanelor cu deficiențe de auz „Aud și Vorbesc”.

Șeful statului a menționat că colindele micuților care au început să audă și să vorbească, au creat o atmosferă plăcută de sărbătoare. ”Emoțiile pe care le-am avut, dar și faptul că îi putem ajuta pe cei care suferă de anumite probleme de sănătate, ne determină să continuăm proiectele de caritate”, a subliniat Igor Dodon. Totodată, Președintele le-a oferit copiilor cadouri de Anul Nou și le-a adresat sincere felicitări cu prilejul sărbătorilor de iarnă, urîndu-le sănătate și succes.

Amintim că, datorită suportului financiar oferit de fundația de binefacere a Primei Doamne, zece copii cu hipoacuzie sever-profundă din țară au obținut şansa să audă şi să vorbească. De asemenea, recent, fundația „Din Suflet” a transferat circa 75 mii de euro, pentru alți zece copii diagnosticați cu hipoacuzie, care deja săptămîna viitoare vor suporta intervenții chirurgicale de implantare a dispozitivelor cohlear.