CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului cheamă poporul Republicii Moldova la un marș pașnic

În urma consultărilor Președintelui țării, Igor Dodon, cu conducătorii celor două forțe parlamentare care au format majoritatea – PSRM și ACUM, a fost luată decizia de a chema poporul Republicii Moldova la un marș pașnic pentru susținerea puterii legitime a țării – a Președintelui, majorității parlamentare și a Guvernului Maiei Sandu. Evenimentul va avea loc pe data de 16 iunie, ora 11:00, în fața Parlamentului.

Igor Dodon a îndemnat toți angajații instituțiilor de stat și ai organelor de forță să declare public susținere puterii legitime și să nu le fie frică de presiuni din partea regimului vechi care nu dorește să devină opoziție. ”Vă asigur că nimeni din angajați nu va fi sancționat doar pentru faptul că Partidul Democrat i-a obligat să adere la această formațiune”, a declarat șeful statului.

Totodată, Președintele RM s-a adresat și Partidului Democrat cu un apel de a asigura transmiterea pașnică a puterii către noul Guvern și să revină în Parlament în calitate de opoziție. ”Țin să menționez că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, reprezentanți ai diasporei și parteneri externi au exprimat susținere puterii noi legitime”, a concluzionat Igor Dodon.