Igor Dodon a conferit distincții de stat președinților diasporei din Atena și Kursk

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a conferit Ordinul „Gloria Muncii”, doamnei Svetlana Lisagor Vergis - președinte al Comunității moldovenilor din orașul Atena, Republica Elenă și Medalia „Meritul Civic”, doamnei Elena Bulhac, președinte al Centrului Cultural Obștesc „Comunitatea moldovenilor” și a Organizației Obștești Regionale Kursk din Federația Rusă.

Șeful statului le-a transmis sincere mulțumiri acestor distinse doamne pentru poziția civică activă și contribuție la promovarea valorilor general-umane. Igor Dodon a menționat faptul că apreciază înalt eforturile depuse de moldovenii din diasporă pentru implicare în viața socială, economică și politică a țării noastre.

Ambele doamne l-au asigurat pe Președinte de susținere deplină din partea diasporei din Republica Elenă și din Federația Rusă în acțiunile de eliberare a statului din captivitate și au subliniat că diaspora din țările respective recunoaște guvernul legitim condus de Maia Sandu și noua majoritate parlamentară.